Общинска избирателна комисия Видин


РЕШЕНИЕ
№ 499-ЧМИ
Видин, 20.09.2016

ОТНОСНО: Провеждане на обучение на секционните избирателни комисии при провеждането на частичен избор за кмет на кметство с. Капитановци, Община Видин на 2 октомври 2016 г.

            На основание чл.87 ал.1, т. 1 и т. 4 от ИК, ОИК – Видин


Р Е Ш И
:

 1. Обучението на секционните избирателни комисии за провеждането на частичен избор за кмет на кметство с. Капитановци, Община Видин на 2 октомври 2016 г. ще се проведе както следва:
 • на 26.09.2016г. от 16:00 часа в Пенсионерски клуб, находящ се в сградата на Читалището с. Капитановци за членовете на СИК, живущи в с. Капитановци
 • на 26.09.2016г. от 16:00 часа в сградата Община Видин, партерен етаж, за членовете на СИК, живущи в гр. Видин
 1. Утвърждава следната програма за обучение на членовете на секционните избирателни комисии:

Тематични модули

1. Организация на работата на СИК – правомощия на СИК; вземане и оформяне на решения; разпределяне на функции между членовете на СИК; разглеждане на жалби и сигнали на избирателите.

2. Работа на СИК с избирателните списъци и изборни книжа – вписване на данни в избирателните списъци; дописване на избирателите в изборния ден; вземане и оформяне на решение на СИК при отказ за допускане на граждани до гласуване.

3. Получаване на изборни книжа и материали в предизборния ден и оборудване на изборното помещение – видове изборни книжа и материали; подписване на протоколи за приемане и предаване; оборудване на изборното помещение и кабините за гласуване; запечатване на помещението.

4. Изборен ден – начало и край на гласуването; действия на СИК при откриването на изборния ден; забрани при гласуването; нарушения на изборния процес; лица, които имат право да присъстват в изборния ден; подаване на информация за избирателната активност; взаимодействие с общинската администрация, ОИК и органите на Министерството на вътрешните работи.

5. Гласуване на избирателите в СИК и необходими документи за гласуване – гласуване на избиратели, вписани в избирателния списък; гласуване на граждани, имащи право да гласуват, но които не са вписани в избирателния списък; гласуване на лица, заети в произвеждането на изборите; гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването; гласуване с придружител; гласуване с удостоверение за гласуване на определено място; гласуване на граждани, живеещи в държави – членки на Европейския съюз; необходими документи за гласуване.

6. Гласуване в подвижна избирателна секция – получаване на книжата и маркиране на печата; гласуване; отпечатване и връщане на подвижната избирателна кутия в помещението на СИК.

7. Преброяване на гласовете – бюлетина за гласуване; действителен и недействителен глас; отваряне на избирателната кутия; подреждане на бюлетините; броене; лица, които имат право да присъстват в изборното помещение.

8. Вписване на данни в секционния протокол – вписване на данни в протокола преди отваряне на избирателната кутия; вписване на данни след отварянето на избирателната кутия и преброяването на гласовете; контроли; подписване; поправки и лица, които получават копия от протокола.

9. Опаковане на изборните книжа и материали и предаване на секционния протокол на ОИК – опаковане на изборните книжа и материали; транспортиране и предаване на изборните книжа на ОИК; действия на СИК в Изчислителния пункт на ОИК.

 

Копие от решението да бъде изпратено на кмета на Община Видин за информация.

Решението е изготвено в два еднообразни екземпляра.

Решението подлежи на обжалване в тридневен срок от обявяването му пред Централна избирателна комисия.

Председател: Петя Иванова Борисова

Секретар: Габриела Малинова Лилкова

* Публикувано на 20.09.2016 в 16:21 часа

Календар

 • ПонВтСрЧетПетСъбНед
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930 

Решения

 • № 514-ЧМИ / 04.10.2016

  относно: Определяне на членове на ОИК – Видин за предаване на избирателните списъци на ТЗ на ГД „ГРАО“

 • № 513-ЧМИ / 02.10.2016

  относно: Анулиране на разписка с входящ номер 0509001009, съдържаща неверни данни поради въведен грешен фабричен номер на секционен протокол от оператор на Информационно обслужване.

 • № 512-ЧМИ / 02.10.2016

  относно: Обявяване на избран кмет в частични избори за кмет на кметство с. Капитановци, общ. Видин на 02 октомври 2016 г.

всички решения